Assemblage logistiek uitbesteden? Hierom kies je voor Dynamic Logistics!

06 Jun 2023

Bij Dynamic Logistics helpen wij diverse bedrijven in de retail met het samenstellen van assortidozen. En daar komt meer bij kijken dan alleen het verpakken van verschillende artikelen in één doos. Wij nemen je graag mee in onze werkzaamheden op het gebied van assemblage logistiek aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Een bekende Duitse supermarktketen wilde onlangs sportartikelen opnemen in hun assortiment. Dit was een tijdelijke actie, waarbij zij zo’n 150.000 artikelen via verschillende filialen aan de consument werd verkocht.

Sorteren, verpakken en labelen

De klant in kwestie zorgde ervoor dat de 150.000 sportartikelen in ons magazijn in ‘s-Heerenberg geleverd werden. En dan begint voor ons het werk! We sorteerden de artikelen op maat en op kleur, en assembleerden deze tot een assortimentsdoos met verschillende artikelen. Hierbij hielden wij er uiteraard rekening mee dat de producten goed beschermd moesten worden, om beschadiging tijdens transport te voorkomen. Vervolgens gingen de juiste labels en/of stickers op de doos.

Planning en organisatie

Maar daar hield het werk voor ons niet op. De assortidozen werden door ons zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit en klaargemaakt voor verzending naar de warehouses van de supermarktketen. In dit geval bevonden deze warehouses zich door heel Europa, en per warehouse moest een ander aantal dozen geleverd worden. Dit vroeg dus om een zorgvuldige planning en organisatie! We verpakten de dozen per warehouse op één pallet, zodat de verzender precies weet wat én waar er geleverd moest worden.

Door naar de winkel

Eenmaal aangekomen in het warehouse konden de producten zó door naar de winkel, de kwaliteitscontrole hadden wij immers al gedaan. Want ook dát nemen we je bij Dynamic Logistics uit handen. We zijn niet voor niets ‘your finishing touch’.

Meer weten over onze werkwijze of heb je een vraag waarmee we je kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht