Blikjes voorzien van statiegeldlogo? Dynamic Logistics helpt!

07 Mar 2023

Over minder dan een maand is het zo ver: vanaf 1 april wordt het landelijke statiegeldsysteem voor blik werkelijkheid. Voor consumenten is dit statiegeldsysteem niet meer dan het inleveren van lege blikjes, van zowel alcoholhoudende dranken als niet alcoholhoudende dranken. Als producent of importeur komt hier de nodige voorbereiding bij kijken. Zo is het voorzien van het juiste logo op bestaande voorraden een tijdrovende klus. Wij van Dynamic Logistics helpen je om deze transitie snel en soepel te laten verlopen!

Ben jij producent of importeur van metalen drankverpakkingen met een inhoud van 3 liter of minder? Grote kans dat jij de laatste tijd druk bent geweest met het aanbrengen van de nodige veranderingen binnen jullie werkprocessen. Van aanpassingen in het IT-systeem tot opslag van de blikken die de consument gaat inleveren.

Aanpassingen voor statiegeld op blik

Bij het statiegeldsysteem komt voor een producent of importeur het nodige kijken. Dat begint met de wel 2,5 miljard verschillende blikjes die in omloop zijn, die aangepast moeten worden. Dit betekent dat meer dan 400 producenten en importeurs het statiegeldblik logo en een unieke streepjescode moeten toevoegen aan de metalen verpakkingen. Dat klinkt misschien eenvoudig; dat is immers bij de transitie van statiegeld op (kleine) plastic flessen ook gebeurd. Toch ligt dat bij blik net wat lastiger. Bij plastic flessen wordt eenvoudig de wikkel vervangen, maar bij blik is het ontwerp en de print in één. Dit betekent dat voor een relatief kleine aanpassing als het toevoegen van het statiegeldlogo en een nieuwe streepjescode, een blik opnieuw geproduceerd moet worden. Dat is waar wij van Dynamic Logistics te hulp schieten.

Grote capaciteit blik aanpassen in korte tijd

Voor de consument moeten alle statiegeldblikken te herkennen zijn aan het statiegeldlogo, zoals we ‘m kennen van de plastic flessen. Is dit nog niet gebeurd op jullie blikken, maar willen jullie dit wel voor 1 april geregeld hebben? Dan zijn jullie bij Dynamic Logistics aan het goede adres. Samen met onze partners zijn wij in staat om in een korte tijd jullie blikken klaar te maken voor het nieuwe statiegeldsysteem. Daarbij labelen wij jullie blikken met grote spoed met het herkenbare statiegeldlogo en een vernieuwde streepjescode. En wil je er helemaal geen omkijken meer naar hebben, dan regelen wij ook al het transport.

Benieuwd waar we jou mee kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Terug naar overzicht