De gezichten achter… | Herbert Kock

14 Jul 2021

‘Voor de klant doen we alles. Geweldig vind ik dat.’

Al vijf jaar werkt Herbert Kock bij Dynamic Logistics als Manager Warehousing en ICT. Dat geen dag voor hem hetzelfde is blijkt wel als we Herbert spreken. Enthousiast vertelt hij over zijn taken, de uitdagingen die op zijn pad zijn gekomen en de kansen die nog op hem te wachten staan. Tijd om nader kennis te maken met deze logistieke-alleskunner.

“Ik ken Ton & Arthur (directeuren Dynamic Logistics, red.) persoonlijk. Zij vroegen mij vijf jaar geleden om bij Dynamic Logistics te komen om een warehousemanagement-systeem (WMS, red.) te implementeren en beheren. Net op het juiste moment, want ik was op zoek naar een baan dichter bij huis. Ik werk al twintig jaar in de logistiek en transport en was betrokken bij diverse facetten van de logistiek. Van warehousing tot de transportplanning en beheer van logistieke systemen.”

Verdieping in het werk

Een nieuwe kracht met veel ervaring dus. Ervaring die hij in zijn huidige werk bij het bedrijf in ’s Heerenberg veelvuldig in kan zetten. “Ik heb bij Dynamic Logistics op verschillende punten in de logistiek en bij diverse processen meegewerkt. Voorheen was het bedrijf op meerdere locaties in de regio gevestigd. Doordat we naar een nieuw pand zijn verhuisd zijn we niet alleen veel groter geworden, ook kunnen we zo veel efficiënter werken”, blikt Herbert terug. De verhuizing naar het nieuwe pand bracht ook meer verdieping in het werk van Herbert. “Ik heb meegeholpen met de fysieke inrichting van de hal en de processen ingericht. De interne processen en die van de klanten op elkaar laten aansluiten; dát is waar voor mij de focus ligt.”

Logistieke uitdaging

Toen twee-en-een-half jaar geleden door de verhuizing naar het nieuwe pand de processen op z’n kop gingen, stond Herbert voor een mooie uitdaging. “De vloeroppervlakte werd drie à vier keer zo groot, maar er was nog geen fysiek pand. Dan moet je processen op papier uittekenen, al blijkt in de praktijk dat het vaak toch weer anders werkt. Zo kom je uiteindelijk tot een proces en systeem dat het meest optimaal werkt.” Wie denkt dat Herbert na het uitdenken van de nieuwe processen achterover kon leunen, heeft het mis. “Jaarlijks volgt er een update van de systemen. Daarnaast is het zaak collega’s te begeleiden in het gebruik daarvan. ICT staat niet stil, dus dat betekent dat we continu met de laatste versie moeten meegaan. Net als koppelingen die gemaakt moeten worden met het ordersysteem dat we samen met Doit Online Media hebben ontwikkeld en die klanten gebruiken. Het integreren van de nieuwe systemen; dat vond ik echt heel mooi om te doen. Zeker nu het allemaal draait.”

Ordersysteem; aanwinst voor de klant

Het ordersysteem voor de klanten haalde Herbert al even aan. Dat blijkt niet alleen binnen Dynamic Logistics een aanwinst te zijn, ook voor klanten zitten daar veel voordelen aan. “Het is heel eenvoudig de historie van de orders in te zien, net als de verpakkingseisen van klanten.  Zo weten we dat we te allen tijde volgens de richtlijnen van de klant te werken. Het komt regelmatig voor dat bestaande klanten de dienstverlening bij ons uitbreiden. Dat vraagt om aanpassingen van de bestaande warehouseprocessen. Daarin denk ik mee. Hoe gaat het proces eruit zien? Wat hebben we nodig en welke aanpassingen zijn er nodig in het WMS-systeem? Daarna moet alles getest worden. Zulke complexe vraagstukken vragen om efficiëntie. Voor de klant betekent het dat ze orders via EDI kunnen doorsturen en toegang hebben tot het webportaal. Zo kunnen ze de actuele status van voorraden zien en is er een voorraad historie beschikbaar.”

‘De klik is er’

Niet alleen werkinhoudelijk heeft Herbert het zichtbaar naar zijn zin. Ook de onderlinge sfeer en bedrijfsvoering spreekt hem onverminderd aan. “Dynamic Logistics is écht een dynamisch bedrijf. De lijnen zijn hier heel kort. Voor de klant doen we alles. We zorgen gewoon dat het geregeld wordt. Je merkt dat het hele team daarvoor staat. Ik hoop hier zeker nog heel wat jaren te mogen werken. De klik is er op alle fronten en dat werkt heel prettig.”

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en ervaar het zelf! 

Terug naar overzicht