De gezichten achter | Tim Rosendaal

10 Aug 2023

‘Hier wordt er gekeken naar de mens achter de persoon’

Tim Rosendaal is veertien jaar als hij de eerste stappen zet in het magazijn van Dynamic Logistics, maar daarvoor was de zoon van directeur Ton echt al wel vaker op het bedrijf geweest. Hoewel een carrière bij het bedrijf van zijn vader een logische stap leek, was dat het niet. Tim ging tussendoor op onderzoek uit om te ervaren waar echt zijn hart ligt, maar bleek toch niet zonder Dynamic Logistics te kunnen. Nu werkt Tim als Operations Manager. Neemt hij uiteindelijk het stokje van zijn vader over? Je leest het hier!

Het enthousiasme straalt ervan af wanneer Tim vertelt over Dynamic Logistics en zijn werkzaamheden. Hij voelt zich als een vis in het water in zijn taak als Operations Manager, maar toch had hij een ervaring bij een ander bedrijf nodig om zeker te weten dat hier zijn toekomst ligt. “Van mijn veertiende tot mijn achttiende werkte ik, tussen de uren op school, hier in het magazijn. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik ook wel eens ervaren hoe het is om bij een ander bedrijf te werken.”

Terug naar Dynamic

Hij besloot ervaring op te doen in de binnenscheepvaart. “Ik was benieuwd of dat iets voor mij was. Ik werkte op drie verschillende schepen, maar kwam er al gauw achter dat zo vaak weg zijn niet mijn ding is.” Tim keerde terug naar huis, waar een baan in het magazijn van Dynamic Logistics van de locatie in Emmerich op hem wachtte.

Van zijn 19e tot zijn 24e stak Tim zijn handen uit de mouwen in het magazijn. Hij organiseerde er alles en was verantwoordelijk voor de orderbegeleiding. Totdat een collega in ’s Heerenberg op vakantie was en hij ter vervanging naar die vestiging ging. “Ik ben nooit meer weggegaan”, zegt Tim lachend. “Maar het ligt mij hier heel goed. We hebben een leuke groep mensen en een fijne werksfeer. Al was dat in Emmerich net zo.”

Nieuwe rol

In eerste instantie werd Tim gevraagd om het lossen van containers van klanten te begeleiden. “De functie van Operations Manager bestond nog niet. Arthur en Ton (beiden directeur van Dynamic Logistics, red.) besloten later dat er een extra schakel nodig was tussen kantoor, magazijn en directie. Iemand die structuur aanbrengt in het proces van in- en uitgaande goederen en de planning op zich neemt. Ik vind dat heel leuk om te doen en dus werd ik gevraagd. Nu doe ik dit werk inmiddels vier jaar.”

Afwisseling

Sleur kent Tim in zijn dagelijkse werk zeker niet. “Ik ben voornamelijk bezig met het plannen van de orders. Ik kijk welke orders er binnenkomen, welke levertijden daar bij horen en hoeveel mensen ik denk nodig te hebben om de orders te verwerken. Daarbij houd ik goed in de gaten welke specifieke wensen de klant heeft en welke orders voorrang hebben. Daar is veel reken- en regelwerk voor nodig. Je moet daar wel gevoel en een helikopterview voor hebben. Anders raak je het overzicht kwijt.”

Menselijk

Niet alleen over het werk is Tim heel enthousiast, maar ook over de filosofie van het bedrijf als het gaat over het personeelsbeleid. “We zijn heel meegaand en menselijk. In goed overleg kan er hier heel veel. Moet er iemand eerder naar huis omdat er bijvoorbeeld wat is, dan kan dat eigenlijk altijd wel. We kijken ook echt naar de persoon zelf en proberen rekening te houden met de thuissituatie. Het is echt een kwestie van geven en nemen. Wij proberen altijd rekening te houden met onze medewerkers en dat wordt gewaardeerd. Want ik weet zeker dat als ik nu vraag of er mensen aanstaande zaterdag kunnen helpen in het magazijn, dan staat 80 procent van de medewerkers klaar. Dat is mooi om te zien!”

Trouw klantenbestand

Doordat ze bij Dynamic Logistics kunnen rekenen op het personeel, kunnen klanten dat ook op Dynamic Logistics. “We zijn heel flexibel en garanderen een snelle verwerking van orders. Spoedaanvragen proberen we altijd te behandelen, al moet het natuurlijk ook wel passen in de capaciteit die we hebben. Maar we denken altijd in oplossingen. Dat is denk ik ook de reden dat we een trouwe klantenkring hebben.”

Opvolging?

Tim spreekt met zoveel enthousiasme over zijn werk, dat de vraag bijna overbodig is of zijn toekomst bij Dynamic Logistics ligt. “Zeker, maar ik heb geen specifieke ambities. Ik vind het werk dat ik nu doe heel leuk, maar ik sluit niet uit dat ik misschien ooit wel eens bij mijn vader ga meekijken om te zien wat hij allemaal doet. Dan krijg ik een beter beeld of mij dat ook ligt. Of ik mijn vader ooit ga opvolgen, dat weet ik niet. Dat zal de toekomst uitwijzen, maar ik zit nu ook helemaal op mijn plek en deze rol ligt mij goed.”

Family affair

Wanner het gesprek vordert komt het gesprek ook op de familiesituatie, want naast zijn vader zijn ook de vrouw van zijn vader en zijn eigen vrouw werkzaam binnen Dynamic Logistics. Gaat het thuis dan alleen maar over het werk? “Haha, zeker niet hoor. We zijn een heel hecht gezin samen. Mijn vader en ik zijn de beste vrienden. We golfen samen en elke donderdag maakt mijn oma voor ons eten. En ook op vrijdagavond, nadat we op het werk een vrijdagmiddagborrel hebben gehad, gaan we naar mijn oma toe. Daar komen we samen. Meestal wordt er niet veel over het werk gepraat, al ontkom je er soms niet helemaal aan. Binnen het bedrijf is het echt een ons-kent-ons-cultuur, want ook Carmen (Gerritsen, Hoofd HRM) en Arthur kennen mijn vader al jaren. Ook zij komen nog wel eens bij ons op bezoek.”

Trots

En dat moet voor oma Rosendaal heel mooi zijn om te zien. Want zij was het die aan de basis van Dynamic Logistics staat. “Oma begon ooit in de garage met naaiwerk, toen onder de naam Rosendaal Textiel. Mijn vader rolde na zijn profvoetbalcarrière in het bedrijf en vanaf 2003 is hij samen met Arthur verder gegaan onder de naam Dynamic Logistics. Mijn opa – die begin dit jaar is overleden- en mijn oma waren heel harde werkers en hebben net zoveel bijgedragen aan de ontwikkeling van het bedrijf als iedereen. Oma is heel trots en ik weet zeker dat mijn opa dat ook was. En wie weet neemt één van mijn dochters ooit wel het stokje over.”

Terug naar overzicht