Fulfilment uitbesteden of zelf doen? Dit is ons advies!

19 Mar 2022

Moet je fulfilment uitbesteden of toch zelf doen? Er zijn voor beide keuzes wel wat te zeggen, maar wanneer kies je nou wat? In dit blog zullen we proberen uit te leggen wanneer je fulfilment kan uitbesteden en wanneer je het beter zelf kan doen.

Fulfilment is een containerbegrip voor alles wat in een magazijn gebeurt nadat een klant een bestelling heeft geplaatst. Van het inschieten van de order en het orderpicken tot het inpakken van de producten en het verzendklaar maken van de bestelling. Maar ook je voorraad opslaan, de daadwerkelijke verzending en de retourverwerking vallen onder het begrip fulfilment.

Redenen om fulfilment zelf te doen

Je merkt: er komt best wat kijken bij fulfilment. Uitbesteden lijkt dan al snel een logische keuze, maar waar zit het omslagpunt? En waarom zou je fulfilment niet uitbesteden?

‘Fulfilment zelf doen is goedkoper’

Voor veel startende (en dus kleine) bedrijfjes kan het raadzaam zijn om, in eerste instantie, fulfilment zelf te doen. Fulfilment uitbesteden kost geld en als beginnende webshop heb je elke euro nodig voor zaken als de inkoop en marketing. Door zelf orders te verwerken, bestellingen in te pakken en pakketjes af te geven bij het postkantoor bespaar je een hoop geld.

Weinig orders? Dan fulfilment zelf doen

Fulfilment zelf doen lijkt ook een heel logische keuze wanneer je bedrijf nog niet zoveel orders binnenkrijgt. Heb je maar een paar orders per maand of per week, dan raden we aan om de fulfilment inderdaad zelf te doen. Alles is dan namelijk nog goed te behappen. Het zou dan overdreven zijn om te outsourcen en niet alles in eigen beheer te doen.

Je kan persoonlijker te werk

Wanneer je de fulfilment in-house doet, ben je (of een medewerker) zelf betrokken bij iedere bestelling. Je kan daardoor snel en persoonlijk inspringen op specifieke opmerkingen of wensen van de klant. Ook wanneer je merkt dat een bepaalde klant wel erg vaak bij je bestelt, kan je die persoon eens verrassen met een klein cadeautje, een handgeschreven kaartje of een persoonsgebonden kortingscode.

Redenen om fulfilment uit te besteden

Als je nog niet zoveel omzet maakt en het dagelijkse aantal orders is op twee handen te tellen dan snappen we goed dat je de fulfilment zelf wil doen. Maar het omslagpunt om het uit te besteden ligt waarschijnlijk lager dan je denkt.

Veel orders? Dan fulfilment uitbesteden

Wanneer je meer orders per dag hebt, raden we echter aan om de fulfilment uit te besteden. Je hebt er dan niet alleen minder omkijken naar, het wordt ook goedkoper. Als fulfilmentbedrijf bieden we, dankzij de grote volumes, schaalvoordelen bij de inkoop en orderverwerking. Omdat Dynamic Logistics zoveel orders per dag doet kunnen we scherpe, concurrerende tarieven aanbieden. Fulfilment wordt dan een kwestie van gemak én kostenbesparing.

Fulfilment uitbesteden neemt je werk uit handen

Of je nu een webwinkel bent of een ander bedrijf dat veel orders verwerkt, je groeit uiteindelijk niet door je voorraad (al is voldoende voorraad wel belangrijk!). Je groeit door de inzet van goede marketing en lage prijzen (wat je weer kan bereiken door goed en/of groots in te kopen). Door fulfilment uit te besteden heb je meer tijd voor zaken als marketing, klantenservice en inkoop. Je kan je bedrijf daardoor gemakkelijker en sneller laten groeien dan wanneer je alle fulfilment zelf zou doen.

Er komt veel kijken bij goed fulfilment

Fulfilment is veel meer dan alleen je orders verzenden. Wij kunnen je helpen bij tal van logistieke zaken. Zo bieden wij warehousing: met een magazijn van ruim 11.000 vierkante meter en minstens 22.000 palletplaatsen hebben we genoeg plek voor jouw voorraad. En ook hierbij slaan we niet alleen je goederen op, wij helpen bij de inslag van containers, luchtvracht en pallets, het verzorgen van douaneafhandeling, de opslag van producten, voorraadbeheer om kosten te reduceren, orderpicking, het verzendklaar maken van orders en het regelen van transport.

Ook bieden we diverse value added services, zoals assemblage, co-packing (verpakken, ompakken, inpakken), etiketteren en reshoring. Je merkt: door je fulfilment uit te besteden krijg je veel meer waar voor je geld!

Wilt je een keer kennismaken om te zien of wij de ideale fulfilmentpartner voor jouw bedrijf zijn? Neem vrijblijvend contact op.

Terug naar overzicht