Dynamic Logistics en SW-bedrijven

10 May 2022

Al sinds 2003 biedt Dynamic Logistics voor haar klanten dé oplossing voor alle logistieke uitdagingen. Vanuit het pand in ’s-Heerenberg zorgt een enthousiast team van medewerkers daar dagelijks voor, maar wist je dat de samenwerking met SW-bedrijven (Sociale Werkvoorziening) ook een belangrijk onderdeel is binnen de bedrijfsvoering? Hoe dat zit en welke voordelen dat heeft voor jou als klant lees je hier.

“Het samenwerken met SW-bedrijven werd bij ons al wel gedaan, maar nog niet zo intensief zoals nu”, begint Eerko Fissering zijn verhaal. Hij werkt als commercieel manager bij Dynamic Logistics, maar was hiervoor 23 jaar lang werkzaam bij een SW-bedrijf. “De ervaring die ik daar heb opgedaan zet ik nu in om de samenwerking met SW-bedrijven te onderhouden en te intensiveren”, legt hij uit.

Zekerheid en continuïteit

Hoe die samenwerking er precies uitziet? Dat legt Eerko uit. “Er komen hier regelmatig heel grote orders binnen, waar we niet altijd zelf de capaciteit voor hebben. Of het zijn orders die niet direct passen binnen onze dienstverlening. Maar door de krachten te bundelen met SW-bedrijven kunnen we deze orders tóch aannemen. Dynamic Logistics is voor onze klanten de contactpersoon, maar op de achtergrond worden de orders door één of meerdere SW-bedrijven afgehandeld. Hiermee kunnen wij onze klanten zekerheid en continuïteit bieden, tegen de meest gunstige prijzen. En mét het gemak van één aanspreekpunt.”

Snel schakelen

“Wanneer er meer tijd is voor het afhandelen van een order, kunnen we de prijzen namelijk laag houden”, vertelt Eerko uit. “Hier houden we met het calculeren rekening mee. We zoeken namelijk altijd naar de meest passende én gunstige opties voor onze klanten. En komt er een spoedorder voorbij, dan hebben we zelf de capaciteit in huis om snel te schakelen. Ons eigen team handelt ook de orders af die niet geschikt zijn voor de SW-bedrijven. Per order kunnen we dus de beste oplossing bieden.

Onderdeel van het bedrijf

Deze SW-bedrijven en haar medewerkers zijn daarmee ook écht een belangrijk onderdeel binnen Dynamic Logistics. “Het is natuurlijk altijd mooi om een stukje maatschappelijk belang mee te nemen in onze bedrijfsvoering, maar het is vooral heel prettig samenwerken met deze bedrijven. Het zijn stuk voor stuk betrouwbare partners die nauwkeurig werk leveren. We hebben een nauwe samenwerking waarbij ikzelf regelmatig een bezoekje kom brengen. Om een kwaliteitscontrole uit te voeren bijvoorbeeld, of om speciale orders door te spreken.”

Blind vertrouwen

“Ja, ik heb blind vertrouwen in onze samenwerkingspartners. Daarom ben ik ook zo blij met deze bundeling van krachten. En ook onze klanten zijn enorm tevreden, wat wil je nog meer?”, besluit Eerko zijn verhaal.

Benieuwd wat Dynamic Logistics voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Terug naar overzicht